Projektek
Erasmus+ SPICE-Skills for Professionals In Catering across Europe 2023-1-HU01-KA122-VET-000132636
ERASMUS+ SPICE Beharangozó
Intézményünk újabb Erasmus+ pályázatot nyert, melynek keretein belül az Európai Unió 25.952 euró támogatással segíti a szakképzésben tanulók és dolgozók rövid
távú tanulási célú mobilitásait.
A KA-122-es pályázatunk a SPICE- Skills for Professionals In Catering accross Europe nevet viseli és kizárólag oktatók mobilitását célozza meg. Három szakmai mobilitást fogunk megvalósítani partnereink bevonásával.
Elsőként szakértőket hívunk meg külföldről intézményünkbe, majd oktatóink utaznak rövid távú mobilitásokra Németországba, illetve Írországba partnerintézményeinkhez.
Szakértők meghívása
Intézményünk megkezdte legújabb Erasmus+ SPICE-Skills for Professionals In Catering across Europe 2023-1-HU01-KA122-VET-000132636 elnevezésű programját, melynek első állomásaként külföldi partneriskoláinkból hívtunk meg vendéglátás területén oktató, elismert szakembereket.
2023 őszén érkeztek iskolánkba Írországból, az MTU Tralee-ből, valamint Németországból, a Staatliches Berufliches Schulzentrum Aschaffenburg-ból szakértők, akik módszertani előadásokat, prezentációkat és job-shadowingokat tartottak kollegáinknak. A meghívott 8 szakértő két turnusban érkezett hozzánk, így októberben két ír és három német előadó, novemberben pedig három német iskolavezető továbbképzésein vehettek részt kollegáink.
Két fő témája volt a hármas nemzetközi találkozónak: a szakképzésben tanuló diákok motiválása a leghatékonyabb oktatási módszerek alkalmazásával, valamint a munkahely megtartó erejének növelése. Az e területeken szerzett új gyakorlatok megismerésével és alkalmazásával csökkenteni kívánjuk a lemorzsolódás mértékét és a korai pályaelhagyást, valamint vonzóbbá tesszük intézményünk modernizált épületeinek belső kialakítását, dekorációját.
A szakemberek különböző módszertani elemeket tartalmazó bemutatókkal, job-shadowing-okkal fejlesztették oktatóink tanítási kultúráját, ahol fókuszcsoportokat hoztunk létre és közösen kerestünk megoldást a szakképzés területén fennálló feladatok megoldására. Mindemellett a szakértők által hozott, idegen nyelvű instrukciókat és leírásokat tartalmazó szakmai anyagokkal és tájékoztatókkal ismerkedtünk meg, valamint bemutatták nekünk az oktatás területén használt könnyen érthető, és egyben hatékony digitális anyagokat. Ezen túlmenően, különféle reáliákat és illusztrációkat tartalmazó plakátokat ajándékoztak intézményünknek, melyekkel dekorálni kívánjuk oktatótermeink falait.
Az programsorozatok segítségével alkalmunk nyílt mind a német, mind az ír duális szakképzési rendszerének mélyebb szintű megismerésére elméleti szinten, valamint a partneriskoláinkban alkalmazott módszertan, számunkra releváns elemeinek, megértésére. Mindemellett, rég áhított célunk volt egy három partnerintézményt átölelő nemzetközi találkozó megszervezése a Szentpáliban, amelyet idén, ősszel megvalósítottunk.
Az ír-német-magyar találkozó részeként látogatást tettünk iskolánk újonnan átadott gyakorlati központjába, a Miskolci Gasztro Centrumba, amely hazánk egyik legmodernebb ágazati képzőközpontjaként működik. Lenyűgözte vendégeinket az, hogy a Gasztro Centrum trendi falain belül milyen csúcstechnológiával felszerelt munkaterületek várják diákjainkat, amely a 21. században alapvetően szükséges, ahhoz, hogy valós gyakorlati tudáson alapuló minőségi munkát tudjanak végezni.
A szakértők látogatása kiváló alkalmat nyújtott intézményünk fennállásának 70. „születésnapjának” közös megünneplésére, valamint a német-magyar partnerségi kapcsolat 20 éves évfordulójáról való megemlékezésre. A hozzánk érkező, vendéglátás-turizmus terén oktató, elismert szakemberek az intézményünkben tartott jobb-shadowing-okon túlmenően, minden általunk szervezett, tartalmas szakmai programon örömmel és aktívan vettek részt magyar kollegáinkal közösen.
Mindannyian várakozva nézünk további Erasmus+ SPICE mobilitásaink elébe!
Erasmus+ SPICE-Skills for Professionals In Catering across Europe 2023-1-HU01-KA122-VET-000132636
1_SPICE.Präsentation_by school.management
2_SPICE_Presentation_on_teaching_methods_Unterrichtsmethode
From the Vineyard to the glass3_SPICE_Presentation_on_wine_Grundlagen_Weinherstellung
4_SPICE_Programme_by_Irish_directory_Hungary_2024
5_SPICE_Introduction_of_Prof_German_mobility
Az Erasmus+ SPICE (Skills for Professionals In Catering across Europe 2023-1-HU01-KA122-VET-000132636) pályázatunk első mobilitásának, a szakértők meghívásának sikeres teljesítése után, oktatóink job-shadowing-jainak megvalósítása következett Németországban, illetve Írországban.
A németországi mobilitás a SPICE második részét képezi, és témáját tekintve szervesen kapcsolódik a 2023 őszén megvalósított külföldi szakemberek meghívása programpontnak. Célunk továbbra is a diákokat motiváló módszertan elsajátítása, a lemorzsolódás csökkentése, valamint a munkahely megtartó erejének növelése volt.
A külföldi szakmai mobilitások első állomása Aschaffenburg volt, ahol egy hat főből álló oktatói csoportunk vett részt job-shadowingok során módszertani előadásokon, bemutatókon és óralátogatásokon a Staatliches Berufliches Schulzentrum Aschaffenburg több intézményében, valamint a külső duális partnereknél. Ellátogattunk a Hotel Klingerhof-ba és a Steinerberger Hotelba, ahol körbevezettek minket a szálloda különböző termein, konyháin, tárgyalóin, a wellness központján, az éttermén, a báron, sőt a kulisszák mögé is betekinthettünk. Megfigyeltük a németek precizitását, valamint azt, hogy náluk mit jelent a „munkahely megtartó ereje”, hogyan motiválják a dolgozóikat különféle juttatásokkal, bónuszokkal, dolgozói kártyákkal, amelyek feljogosítják az alkalmazottakat bizonyos szolgáltatások használatára.
A testvériskolánk intézményein belül több job-shadowing-on is részt vettünk: informatika órán a VR szemüvegek használatát figyelhettük meg az oktatásban, elméleti órákon a vállalkozásokkal kapcsolatos gazdasági számítások és adóügyi elszámolások világába nyertünk betekintést, valamint interaktív szakmai angol órát látogattunk. Mindemellett pincér gyakorlati órát is látogattunk, ahol csoportmunkában dolgoztunk a diákokkal, valamint aktívan részt vettünk egy séf bemutatón, ahol két meghívott szakértő tartott demonstrációval egybekötött kóstolót „Az érzékszervek szerepe a vendéglátásban” témakörben. Az iskolavezetés bemutatók segítségével szemléltette csoportunk számára a szakképzésben tanuló diákokat segítő szociális háló rendszerét, annak résztvevőit és működését. Két szakmai jellegű kiránduláson is volt szerencsénk részt venni Frankfurtban és Würzburgban, ahol duális képzőhelyeket látogattunk meg és természetesen megcsodáltuk a városok nevezetességeit is.
A tartalmas hat napos job-shadowing során rengeteg módszertani újdonságot sajátítottunk el, amit átadunk munkatársainknak és oktatói munkánk során beépítünk óravezetésünkbe. Megfigyeltük az iskolai- és munkahelyi belső terek oly módon történő dekorálását, melyek segítik a tanulók fejlődését és motiválóan hat rájuk. Ezeket az elemeket itthoni, megújult intézményünk falain belül is alkalmazni fogjuk.
Minden - elméleti és gyakorlati szinten szerzett - új gyakorlat itthoni alkalmazásával csökkenteni fogjuk a lemorzsolódás mértékét és a korai pályaelhagyást, valamint vonzóbbá tesszük intézményünk modernizált épületeinek belső kialakítását, dekorációját.
Erasmus+VET Mobility/ Staff Training abroad 2024-Germany
SPICE- Skills for Professionals In Catering across Europe
Sunday 18.02.2024– Friday 23.02.2024 (6 days/5 nights)
Tag/day |
h |
Programm/schedule |
Hinweise/hints |
||
Sunday 18.02.24 |
|
||||
|
Departure from Misk:8.00 Arrival to Frankfurt Am Main: 14.25 |
Travelling by plane from Budapest (Flight nr.: Lufthansa LH 1337) 12.40-14.25
|
Szabóné Trum Tünde Tariné Gáti Tünde Gömöri Éva Szilágyi Beáta Nagy-Csinos Csilla Kissné Szigetvári Barbara Mini bus transfer |
||
15.30 16.30 |
Check in Hotel Wilder Mann Guided visit in Hotel Klingerhof/dinner |
Max Heim Gerhard Burggraf |
|||
Monday 19.02.24 |
09:00 |
Meeting at Berufsschule 3 |
|
||
09:30-10.35 12.4014:20 |
Berufsschule 2/ Hospitation day 1/Job shadowing on motivating interior design
|
Focusing on motivating interior design&digital tools |
|||
14:30-15:30 16:00 |
Organization (Signing of contracts and Europasses)
Sight seeing in Aschaffenburg |
Tilo Reis Kissné Szigetvári Barbara
|
|||
Tuesday 20.02.24 |
Train7:56 |
Day Tour Frankfurt:
|
Steffen Karey Theresia Kunz |
||
Wednesday 21.02.24 |
9:00 10.00-11.30 12.25-15.00 |
Berufsschule 3 / Hospitation day 2/Job shadowing on facilitating teaching methology
|
Focusing on teaching methology for facilitating students’ progress |
||
Thursday 22.02.24 |
10:16- 17:00 |
Trip to Würzburg
|
Theresia Kunz |
||
19:30 |
Business-dinner in Delphi |
Teachers international meeting |
|||
Friday 23.02.24 |
|
||||
12.30 |
departure |
Frankfurt Am Main Airport (Flight nr.: Lufthansa LH1344) 16.05-17.40 |
Mini bus transfer |
7_Munkanaplo_Prof_Germany_SPICE_Tarine_G_T
8_Munkanaplo_Prof_Germany_SPICE_Goemoeri_Eva
9_Munkanaplo_Prof_Germany_SPICE_Szilagyi_B
10_SPICE_PROF_GERMANY_Presentation
11.SPICE.Introduction of Prof.Irish.mobility
Az Erasmus+VET SPICE- Skills for Professionals In Catering across Europe 2023-1-HU01-KA122-VET-000132636 pályázatunk következő, egyben utolsó mobiltásához érkeztünk. A program keretén belül ezalkalommal Írországba utaztak oktatóink szakmai job-shadowingra. Hat munkatársunk 2024 április 7 és 12 között az ír partnerintézményünkben, az Munster Technological University Tralee kampuszában bővítette szakmai tudását és ismerkedett meg olyan módszertani újdonságokkal, amelyek segítik a szakképzésben tanulók és dolgozók motiválását.
Korai repülőjáratunknak köszönhetően, már érkezésünk napján munkamegbeszélést tudtunk tartani Mary Rose Stafford rektor asszonnyal, valamint Tj O’Connorral, aki a turizmus és vendéglátás tanszék vezetője.
Az írországi mobilitásunk nagyon tartalmas volt, érdekes és élvezetes programokkal tarkítva. Részt vettünk az MTU Tralee-ban szakács gyakorlati órán TJ O’Connor és Mark Murphy vezetésével, ahol csökkent képességű, Down szindrómás felnőtt tanulókkal főztünk együtt. Itt megfigyelhettük a speciális igényű tanulók integrációját és motiválását, valamint azt, hogy a gamifikáció elemeit mi módon alkalmazzák a gyakorlati oktatásban. Egy másik szakképző intézményben, a Further Education and Training College-ban elméletigényes gyakorlati órán vettünk részt, ahol először vizsgamunkát készíthettünk a szakács tanulókkal („Trio of chicken”), majd a digitális eszközök használatáról és a motiváló belső terek kialakításáról tekintettünk meg módszertani előadást. Mindemellett elméleti előadáson is részt vettünk, ahol a diákokat segítő szociális hálóba tartozó szervezeteket és a köztük való feladatelosztást ismerhettük meg.
Írországban is két szakmai kiránduláson vettünk részt. A Wild Atlantic Way-en végig utazva eljutottunk egy Dingle nevű halászfaluba, ahol megnéztük a Fish Factory üzemet, valamint a duális partnerek egyikét. Utunk során meglátogattuk a középkori szerzetesek lakhelyeit (Bee Hive Huts), valamint a szabadon tartott báránytenyésztés módszerét figyelhettünk meg egy bárány farmon.
Következő kirándulásunk egy nagyvárosba, Killarney-be vezetett. Elsőként a város peremén található Muckross House-ot és Muckross Traditional Farm-ot látogattuk meg. Majd a Muckross Park Hotel ***** volt a következő állomásunk, ahol várt minket a hotel People&Culture manager-e és körbevezetett minket a szálloda minden részén, beleértve a kulisszák mögötti részlegeket. Elmagyarázta nekünk a hotel felépítését és az INUA hotelláncolat tagjait és működési elvét. Külön kitért arra, hogy az MTU Tralee-val milyen szoros szakmai együttműködést ápolnak és arra, hogy a hotel vezetősége támogatja kollegáik továbbtanulását az MTU-n. Az alkalmazottaknak nyújtott juttatások tárházát és az egyéb motiváló tényezőket egy Power Point bemutató segítségével szemléltették nekünk. Üzemlátogatást tettünk a Killarney Brewing & Distilling company-nél és természetesen megtekintettük Killarney belvárosát, katedrálisát és nemzeti parkját (Muckross Park).
Az Európai Unió támogatásával, az írországi mobilitásunk során olyan szakmai és egyéb tapasztalatokra tehettünk szert, és módszertani téren olyan újdonságokkal gazdagodtunk, amelyek nagymértékben előre mozdítják szakmai fejlődésünket.
Munkatársak Mobilitása
Professionals’ Mobility
2024.04.07-04.12
Forgatókönyv (Tralee)
Programme
Dátum |
Időpont Time |
Tevékenység Activity |
Megjegyzés Remarks |
2023.04.07. Vasárnap Sunday |
5:30 |
Indulás Miskolcról a Liszt Ferenc Reptérre/ Departure from Miskolc |
Utazás mikrobusszal Mini bus transfer |
10.15-12:30
|
Budapest-Shannon Flight n.r: FR4329 |
Utazás repülővel/ Travelling by airplane |
|
13:00-14:00
14:00
16:00-19:00 |
Shannon-Tralee
Érkezés az Ashe Hotelbe/ Arrival to the Ashe Hotel
Városnézés-vacsora/ Sight seeing in Tralee-dinner
|
Airport transfer from Shannon to Tralee
|
|
2023.04.08. Hétfő Monday |
9.00-13.00
15.00-17.00 |
MTU College/Practice lesson visit Cooking with Job Ready Group (with Intellectual disabilities) at MTU Kerry Campus
Kerry County Museum Visit |
Job shadowing 1 on motivation and gamification |
2023.04.09. Kedd Tuesday |
9.00-13.00
14.00-18.00 |
Kerry College-Further Education and Training/ Practice lesson visit
Tour of MTU Kerry Campus and Discussion Session with TJ O Connor and lecturers
|
Job shadowing 2 on motivating interior design&digital tools
Job shadowing 3 on helping social network for students and home economics
|
2023.04.10. Szerda Wednesday |
9.30-16.00
18.00-20.00
|
Wild Atlantic Way/ Dingle city tour Practice place/restaurant visit
Dinner at MTU |
Car transfer by 2 cars
TJ and ANO to Collect at Hotel
|
2023.04.11. Csütörtök Thursday |
10.00-12.00
12.00-14.00
14.30-15.30
15.30-17.00 |
Killarney Visit
Muckross House Visit
Muckross Traditional Farm Visit
Muckross Park Hotel ***** Practice place visit/guided hotel tour
Killarney Brewing and Distellery Company
Killarney sight seeing |
TJ O Connor and Mark Murphy
Guided hotel visit
|
2023.04.12. Péntek Friday
|
14:30
14.30-16.00 |
Kijelentkezés a hotelból/ Check out from hotel Tralee-Shannon
|
|
18.10-22:15
|
Shannon-Budapest Flight nr.:FR4330
|
Airport transfer from Tralee to Shannon
|
|
22.45-01:00 |
Utazás a Liszt Ferenc Reptérről Miskolcra/ Travelling from the Liszt Ferenc airport to Miskolc |
Utazás repülővel/Travelling by airplane
|
13_Munkanaplo_Prof_Ireland_SPICE_Szilvasi_Andi
14_Munkanaplo_Prof_Ireland_SPICE_Konya_Andras
15_Munkanaplo_Prof_Ireland_SPICE_Szilagyine_Kosdi_Zsuzsanna
16_SPICE_PROF_IRELAND_Presentation
17.SPICE.Záróösszefoglaló
Sikerre vittük SPICE programunkat…is :)
Intézményünk sikeresen teljesítette legújabb Erasmus+ programját, a SPICE- Skills for Professionals In Catering across Europe 2023-1-HU01-KA122-VET-000132636 elnevezésű pályázatot, melynek keretében az Európai Unió 25.952 euró támogatással segítette a szakképzésben dolgozók rövid távú tanulási célú mobilitásait.
Eddigi pályázataink sorozatos sikere és hatékony megvalósulása során volt alkalmunk közelről megfigyelni a partnerintézményeiknél folyó pedagógiai munkát, ezért született az a döntés, hogy SPICE pályázatunk keretein belül oktatóink módszertani tudását fejlesszük külföldi szakértők meghívásával, valamint külföldi job-shadowing-okkal.
Három szakmai mobilitást valósítottunk meg külföldi partnereink bevonásával. Elsőként szakértőket hívunk meg külföldről intézményünkbe, majd oktatóink utaztak rövid távú job-shadowing-okra Németországba, illetve Írországba partnerintézményeinkhez.
Szakmai programjaink során két fő területet vizsgáltunk. Megtanultuk a leghatékonyabb oktatási módszereket a szakképzésben tanuló diákok motiválására, valamint elsajátítottunk olyan módszereket, melyekkel a munkahely megtartó erejét tudjuk növelni. Az e területeken szerzett új gyakorlatok alkalmazásával csökkenteni fogjuk a lemorzsolódás mértékét és a korai pályaelhagyást, valamint vonzóbbá tesszük intézményünk modernizált épületeinek belső kialakítását, dekorációját.
A SPICE program alatt tanult korszerű módszerek, változatos pedagógiai módszertan alkalmazásával emeljünk az intézményünkben folyó szakmai oktatás színvonalát, folyamatosan fenn fogjuk tartani a tanulók szakma iránti érdeklődését, valamint motivált, jól képzett fiatal munkavállalókkal tudjuk segíteni a vendéglátás iparágának felvirágzását.
Hisszük, hogy a nemzetközi tapasztalatcserék nagymértékben hozzájárulnak a karrierépítés lehetőségéhez mind az oktatóknál, mind a tanulóknál. Intézményünk ezért évek óta aktív a nemzetközi együttműködés terén, elsősorban az Európai Unió Erasmus+ programjainak köszönhetően, minek eredményeként az oktatóink tudása képes elérni az ágazatban elvárt magas színvonalat.
Szándákunkban áll hosszú távon élni az Erasmus+ nyújtotta lehetőségekkel…folyt.köv. :)
Nívódíjas lett a Szentpáli !
Miskolci SZC Szentpáli István Kereskedelmi és Vendéglátó Technikum és Szakképző Iskola
Erasmus+ SPICE-Skills for Professionals In Catering across Europe2023-1-HU01-KA122-VET-000132636
DISSZEMINÁCIÓS ZÁRÓRENDEZVÉNYE
2024.10.09.
SPICE- Skills for Professionals In Catering across Europe 2023-1-HU01-KA122-VET-000132636 elnevezésű pályázatunk vállalásait teljesítve, a mobilitások zárásaként az Európai Unió által támogatott pályázathoz méltó, színvonalas, ünnepi ebéddel egybekötött disszeminációs zárórendezvényt tartottunk iskolánkban. A rendezvényen részt vettek oktatóink, valamint a meghívottak közt szerepeltek intézményünk kiemelt duális partnereinek képviselői is.
Zárórendezvényünkön bemutattuk, hogy munkatársaink módszertani tárházát milyen szerteágazó módon bővítettük Erasmus+ SPICE programunk során. Elsőként arról számoltunk be, hogy a program során meghívott német és ír szakértők milyen módszertani bemutatókkal, szemléltető anyagokkal bővítették látásmódunkat, illetve hogyan fejlesztettük közösen oktatási módszereinket fókusz csoportokban történő feladatok megoldásával. Itt a lemorzsolódás és a korai iskola elhagyás megakadályozása érdekében a motiváló- és teljesítménynövelő módszerek elsajátítása kapta a legnagyobb szerepet, valamint az egyéni és önálló tanulás támogatásának lehetőségei.
Ezt követően összefoglaltuk azokat a tapasztalatainkat, amelyeket az ír és német job-shadowingok-on részt vett kollegáink szereztek. A prezentációk és a beszámolók segítségével átadtuk kollegáinknak az új jó-gyakorlatokat, amelyeket a külföldi elméleti és gyakorlati órák-, valamint duális partnerek meglátogatása során elsajátítottunk. Összegeztük szakmai megfigyeléseinket is, melyeket projektzáró tematikus rendezvényeken, főzőkurzusokon, job-shadowingok-on, valamint sör- és whiskey gyárlátogatáson szereztünk. Előadásaink során kiemeltük azt is, hogy alkalmunk volt összehasonlítani a szakképzésben résztvevők szerepét a munkaerőmegtartás terén, mindezen túl átvettük az általuk alkalmazott módszertani know-how-t. Központi szerepet kapott a SPICE disszeminációs expón az, hogy a három ország tudásmegosztása új kapukat nyitott meg a nemzetközi együttműködésünk terén.
Az expó segítségével a tanult módszereket széles körben tudtuk átadni kollegáinknak, melyeket majd közösen fogunk beépíteni szakmai programunkba. Mindemellett az oktató kabinet és az Ágazati Képzőközpont belső tereit olyan angol és német nyelvű információs táblákkal látjuk el, melyek segítik a tanulók idegen nyelvi szakmai szókincsének fejlesztését és motiválóan hatnak a tanulókra.
Az intézményünkben folyó gyakorlati és az elméleti oktatás színvonalának emelésével, a tanulói létszám növelésével, csökkenteni fogjuk a lemorzsolódás mértékét. Folyamatosan fejlesztjük oktatóink módszertani kultúráját, szakmai kompetenciáit, mivel hisszük, hogy a vendéglátás iparágának népszerűsítése, a tanulók érdeklődésének folyamatos fenntartása, a diákok motiválása, majd a képzett munkaerő szektorban tartása legnagyobb mértékben az iskolai oktatók, szakmai gyakorlati oktatók és duális partnereink tanulófelelőseinek oktatási módszereitől, pedagógiai tevékenységeinek változatosságától, színvonalától függ.
Intézményünk vezetése és valamennyi munkatársa fontosnak tartja a nemzetközi színtéren szerzett tapasztalatok, a szakképzés terén alkalmazható fejlesztések, innovációk megosztását, valamint azok szemléltető prezentálását. Ennek megfelelően az ERASMUS+ SPICE projektbemutatók, beszámolók és prezentációk mellé egy ír és német ételkülönlegességekből álló ebédet kínáltunk vendégeinknek. Az expó menüsorában az ír és a német konyha remekei váltották egymást, melyek elkészítésében szakács tanulóink közreműködtek. Vendégtéri szaktechnikus diákjaink szervírozták a nemzetközi ételkülönlegességeket. A bemutató anyagok és a fogások egymást követve kerültek „terítékre”, ízelítőt adva így a nemzetek konyháiból.
A rendezvény folyamán, vendégeink kézhez kapták a 3 mobilitásról készült photobook-okat, amelyek összegezték az elsajátított módszertani jó gyakorlatokat, a pályázat sikerét és a nemzetköziesítés hasznosságát fotókkal illusztrálva: az első kötet a szakértők látogatásának eseményeit összegzi, a második kötet a Németorszában-, a harmadik az Írországban tett job-shadowing részleteit tartalmazza. Mindezek mellett belelapozhattak a meghívottak a SPICE Handout-ba, amelyben minden résztvevő oktatónk saját szemszögéből foglalja össze a program hasznosulását, mit tanult, milyen készségei és kompetenciái fejlődtek a szakmai út során és hogyan fogja mindezt beépíteni a mindennapi oktató munkájába.
Meghívott vendégeink a rendezvény végeztével köszönetet mondtak a hasznos és tartalmas délutánért, és véleményeiket elégedettségi kérdőívekben leírhatták.
Összegezve elmondhatjuk, hogy az Európai Unió támogatásával olyan szakmai sikerekre tehettünk szert, amely nagy mértékben előremozdítja régiónkban a szakképzés fejlődését.
GALÉRIA
1. Erasmus+ SPICE-Skills for Professionals In Catering across Europe - SPICE photos Invitation of experts



GALÉRIA
2. Erasmus+ SPICE-Skills for Professionals In Catering across Europe - SPICE photos Germany



GALÉRIA
3. Erasmus+ SPICE-Skills for Professionals In Catering across Europe - SPICE photos Ireland
GALÉRIA
4. Erasmus+ SPICE-Skills for Professionals In Catering across Europe - SPICE photos EXPO


